Sunday, June 26, 2011

Senandung Al-Fatihah




Assalamualaikum semua...
saya nak tanya,
berapa ramai yang boleh baca surah Al-Fatihah berserta dengan maksudnya sekali??
so..kat sini saya nak share ngan korang senandung Al-Fatihah,yang dulu2 time skola selalu je..dendangkan ngan kawan2 mse duk kat musolla..

Humm, tapi pas abis skola sekarang da jarang daa..
lagi2 duduk kat negara orang..memang banyak perkara tertinggal..dan kurang diamalkan
skarang ni, sy nak ajak kawan2 sume together gether ngan sy hafal dan dendangkan..
InsyaAllah kita akan lebih memahami apa yg kita baca time solat nanti.. (^,^)
nak dengar..klik kat disini k..


Dengan menyebut namaMu Ya Allah...
Yang Maha Pengasih Penyayang..
Segala puji bagiMu Ya Allah..
Pemelihara seluruh alam semesta..
Engkau Yang Maha Pengasih dan Penyayang..
Yang menguasai hari pembalasan..
Hanyalah kepadaMu kami menyembah..
Dan padaMu kami mohon pertolongan...
Tunjukkanlah kami ke jalan yang lurus..
Jalan orang-orang yang Kau beri nikmat..
Bukan jalan mereka yang Kau murkai..
Dan bukan pula jalan mereka yang sesat..



Tuesday, June 21, 2011

braces

Assalamualaikum..
nak share satu benda je..

SAKIT!!
huhu~
i get my braces back..
Macam bese..sy akan menerima tenungan tajam daripada sesiapa yang terpandang gigi saya..
soalan yang terpacul dari bibir mereka...=> SAKIT TAK??
and memang sakit, sakit tau tak!! macam gigi nak luruh(hiperbola lak kn) dan gusi membengkak lme2 leh let0p! but kite kena SABAR untuk hasil yang memuaskan..
hurm..yang cedeynye~sy takley makan candy,kacang,biskut,air bergas..segala benda manis or anything yang keras..kerana risiko braces terjatuh dari landasannya amat tinggi jika sy mengamalkan pengambilans
mknan2 terlarang tersebut..dengan itu (^,^) sy perlu la makan dari produk2 tenusu dan berkalsium tinggi.
baikla sy nak gi gOsok gigi k..papai~

Monday, June 6, 2011

huh! beijing~ sigh

why??
why do they have this kind of attitude?
i DO really can't stand this anymore..
can't they change their attitude..
they're TOO much!!
spitting everywhere..




peeing everywhere..

the most worse part is..poop!!!! Eeeiww~




Yesterday, i saw it with my own two eyes,there was a girl on the side of the brigde was doing her job (pooping), urgh! disguisting man..with her but showing off toward the public,i dunno why??
why do she need to do it in public? why can't she get a toilet plizzzzzz...

And a few days before, i saw a man..doing his job(peeing) at the corridor...erkk! too much..can see it :( ..pliz at least cOver urself..can't u?

i dunno how to describe my feeling at that time..
i'm SO--> like wanna scream out loud..GO and GET the TOILET!!!..
TOILET...don't they know what is toilet stands for??????

huh..i felt SO disappointed!

Beijing people..please alert..
come on..its time to change..
there are numerous of place called TOILET..so??????????
urgh..this is common sense..no need to tell laa..
i hate it!
stop it, can't u guys?