Saturday, July 30, 2011

kitty tutty pets..wee~


hey guys..do u have pets???
hiks! j0m ice breaking with my pets...
hurrrm..the first one is E yaw...dia ni kira abang long la..coz,he is quite matured and sensitive to others..means if berdekatan dia ade anak kucing..dia akan dtang and jilat2 kitten tu ngan penuh kaseh syang..hee~ and dia slalu mengalah bab makan..dia akan dahulukan kucing2 len yang nk share makanan dia..pastu ble dorang dah gi..bru dia mkan..Kadang2 there's nothing left for himself..dia pun dtang mengiyau minta tambah..so BerHATI MULIA..

The second one is Black..Ohhh..yang sekor ni nakal Na'uzubillah..Dia akan ikut je mana2 kite pergi..and mengadap je ape yg kite buat. If kite buka magazine nk baca,dia ngan muka tak malu trus landing ats page yg kte nk bce tu..last2 kne ngadap body dia yg all black tu..Then- if i gi basuh pinggan,mesti dia follow,pastu tym kite ngah bancuh air sabun tu..dia pun mula lah..celup2 jari dia dlm air sabun tu smpai tumpah2..pastu capai air paip yang tgah mengalir utk bilas pinggan jugak..last2 nak lagi grand dia pun menjerumuskan diri dlam sinki..konon2 nak mandi swimming pool...

Perhatian kpada sape2 yg nak mai rumah i..make sure korang tak tdo meniarap..coz Black akan cri port landing atas blakang badan korang..fuhh!! letih tau jge dia ni..pgi2 lak dia ske men tisu..dan sepah2 kan atas carpet,rumah akan kelihatan seperti taman bunga putih ( kertas tisu)..yang indah.---->>> tak indah,tapi bersepah..humm,sabar je la..


The 3rd is..huhu..Si Gebuuuu..alolo..comei tomey..Che'Tam.. Si che'tam ni..kuat MAKAN..cket2 nak mam..cket2 nak mam..and if orang tak layan dia, dia akan mengiyau seluruh rumah..Bising Btol! nak tak nak kne la ..main tali ngan dia..

haa..lgi satu korang nak tau?? Si che'tam ni ske tempat sejuk...sO cbe teka kat mne tmpat yg sejuk dlm umah??..REFRIGERATOR!!!! dia pantang tgok org bkak frige..sepantas kilat dia akan datang and landing dlam pintu yg terbuka tu..smpaikan kte takley tutup pintu peti ais tu sbab ade dia..so terpaksa la angkt tubuh che'tam yg gebu tu ke tmpat len..pastu bru ley tutup frige..kalo korang suh byk kali..dia takkan beralih..sbb tu tmpat holiday dia..haha..:)


The last one is my cutie Vanilla - venny...she is the only SHE..coz my other pets are HE.
venny ni sombong..and tak layan orang..slalu jual mahal..if org pegang dia..Plizz don't hold her for a long time..hehe, kalo tak ....akan ade cecair kuning akn mengalir ats tapak tgan korang..(pee) dia juge ske mengeluarkan pepejal kecil berwarna itam..atas tgan korang, so kalo nk pgang venny..pgg la kejap2 ye..

Venny ske tdo siang and bangun malam..sebaik sahaja suis lampu dipadamkan, serta merta korang akan dengar bunyi wheelball tu berputar...uuii..ngek ngot, ngek ngot bunyinye.. hnya i ngan teha je ley tdo nyenyak if ade bunyi tu..coz kitorang ni tido mati,ngeh3x..tak sdar pun venny bising, tapi kalo ade tetamu yg join tdo kat blik kitorang, bgun esoknye mata sume sembab2 tak dpat tdo lena..sbb bising.

so.............

thats all from me.. harap korang sume bukan stakat berkenalan..malah dapat memahami,each of my pets character.. tata..----->>>>nak gi mam(lunch)..

2 comments:

  1. e-yaw eyes are so cute. Like 'you have problem with me?' hehe.

    Love pets (animals). Sometimes having them around are much better than human being.

    ReplyDelete
  2. yes..i'm totally agree with u dear..even if they did't understand us..but they would never make us feel alone..

    ReplyDelete