Monday, October 3, 2011

living hall

huhu~ this is the answer for people who keep asking me------>>> cuti aritu you busy sangat..you buat ape?

-i design semula the living hall of my house..
-me and my sis buat survey perabot,lebih dari 20 kedai rasenye..And kitorang asyik sesat je mase cari kedai untuk interior decoration..
-buat kerja ni agak letih coz mase tu bulan puasa,kitorang keluar pagi balik malam..and pergi merata2 tempat yang tak pernah kitorang sampai..semata2 untuk beli barangan nak letak kat hall ni..such as,wallpaper,jam,lampu,cat,leather sofa,carpet,and others..
- budjet mama bagi RM15 000 untuk semua ni..tapi alhamdulillah kitorang dapat jayakannya dengan hanya RM9680.52 sahaja.


ni gambar before..



time pasang parkir kayu..



baru lepas cat...btw kitorang beli cat easywash(nipponpaint) hehe,sebab adik i,aush..suke conteng dinding..siyes pas gune cat ni senang je cuci..sbab beberapa ari pas cat aush lap tangan dia kat dinding pas dia mkan goreng pisang,terus bertompok2 kesan minyak..then amek kain basah..lapkan,kejap je ilang..bersih! (promote lak hehe..)


i paling suke lampu bunga ni,sebab kalau pasang waktu malam cantik cgt..kalau waktu siang nampak mcam gold flower...and jam ni..with the roman numbers ,nampak urban..



ni after...




living hall kitorang ade two sites, this one is at the other site..

ini before..



ini after..

maybe tak nampak banyak perubahan..tapi kitorang dah cuba buat yang terbaik..lagipun were are not professional hehe..buat ikut suka..wee~

No comments:

Post a Comment